g 36 tłumik płomieni

Broń współczesna

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor
delta
Posty: 18
Rejestracja: 5 stycznia 2013, 22:51

g 36 tłumik płomieni

#1 Post autor: delta » 18 stycznia 2014, 09:34

witam
orietuje sie ktoś z Was od czego zależy kształt i długość tłumika płomieni w g 36 ?

Awatar użytkownika
jurand
Posty: 527
Rejestracja: 17 czerwca 2010, 22:18
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: g 36 tłumik płomieni

#2 Post autor: jurand » 18 stycznia 2014, 12:53

Od fantazji konstruktora. Gdy konstruktor jest rozsądny, to jeszcze uwzględnia skuteczność działania - moim zdaniem poprzez testy.

delta
Posty: 18
Rejestracja: 5 stycznia 2013, 22:51

Re: g 36 tłumik płomieni

#3 Post autor: delta » 18 stycznia 2014, 19:19

nie dokladnie o to mi chodzilo, g 36 ktory uzytkuje ma tłumik z czterema dlugimi "wąsami" i jeden z nich odłamał sie interesuje mnie czy mozna założyć tlumik np z g 36 k gdzie jest troche krotszy lub inny z g

Awatar użytkownika
waliza
Site Admin
Posty: 9007
Rejestracja: 30 marca 2004, 21:28
Lokalizacja: Teneryfa, albo inna wyspa z taka samą flagą
Kontakt:

Re: g 36 tłumik płomieni

#4 Post autor: waliza » 18 stycznia 2014, 19:43

Wlasnie jurand napisal- jesli bedzie pasowal inny na lufe to zakladaj. Bedzie dzialac lepiej lub gorzej niz stary ale bedzie.
nie chcę mieć racji, szukam prawdy/ Baikal 27/ Weatherby PA08/ Hatsan Escort Magnum.

asasello
Posty: 4116
Rejestracja: 9 sierpnia 2004, 09:59
Kontakt:

Re: g 36 tłumik płomieni

#5 Post autor: asasello » 18 stycznia 2014, 20:54

Szukaj aftermarketowych.Zakładam że to nie asg.Technologia i konstrukcje poszły do przodu więc może być lepszy od fabrycznego.
https://wspieramrozwoj.pl
Si vis pacem -przebuduj piramidę na ziggurat.

Awatar użytkownika
jurand
Posty: 527
Rejestracja: 17 czerwca 2010, 22:18
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: g 36 tłumik płomieni

#6 Post autor: jurand » 19 stycznia 2014, 00:13

"Technologia i konstrukcje poszły do przodu więc może być lepszy od fabrycznego."

Toż to drogi asasello herezja...

p75
Posty: 204
Rejestracja: 3 listopada 2010, 15:06

Re: g 36 tłumik płomieni

#7 Post autor: p75 » 19 stycznia 2014, 00:14

http://www.thefirearmblog.com/blog/2013 ... ilian-g36/
Cuś takiego. G36 nigdy nie był do tej pory sprzedawany na rynku cywilnym. Dotyczy to nie tylko Polski ale i całego świata. Dopiero teraz producent wystąpił o udzielenie zgody na wejście na rynek cywilny z tą bronią. Z całym szacunkiem ale nie mam pojęcia, w jaki sposób mogłeś uszkodzić coś, czego jeszcze NIKT na świecie nie ma. Chyba, że masz na myśli SLR, to wtedy ok. Poszukaj w ofercie dedykowanej do karabinków AR. Produkowane zgodnie ze specyfikacją wojskową powinny pasować. Możesz nawet przerobić sobie na coś takiego
http://www.thefirearmblog.com/blog/2013 ... k-slr-g36/
Jeśli upierasz się jednak przy G36 to chyba połamałeś sobie wiatrówkę lub inne asg (wtedy polecam superglue) :)

Awatar użytkownika
bartos061
Posty: 2186
Rejestracja: 23 października 2005, 16:37
Lokalizacja: Kraków

Re: g 36 tłumik płomieni

#8 Post autor: bartos061 » 19 stycznia 2014, 00:19

p75 - a może to służbowy. A wnoszę np. po takim wpisie kolegi:
dostalem tak oznaczone zapotrzebowanie na amo
delta - najtaniej i najszybciej to będzie zakupić tłumik płomienia od G3 - gwint podobno jest ten sam. A jak masz możliwość brać od kurz-a to przykręcaj i będzie OK.
"I GOT MY GLOCK, COCKED, READY TO ROCK"
http://WWW.061.COM.PL

p75
Posty: 204
Rejestracja: 3 listopada 2010, 15:06

Re: g 36 tłumik płomieni

#9 Post autor: p75 » 19 stycznia 2014, 00:28

To Formoza jest taka biedna, że nie stać jej na wymianę uszkodzonej części? Chyba, że okoliczności powstania uszkodzenia były takie, że lepiej siedzieć cicho i wywalić parę zielonych z własnej kieszeni.

Awatar użytkownika
bartos061
Posty: 2186
Rejestracja: 23 października 2005, 16:37
Lokalizacja: Kraków

Re: g 36 tłumik płomieni

#10 Post autor: bartos061 » 19 stycznia 2014, 00:30

Chyba, że okoliczności powstania uszkodzenia były takie, że lepiej siedzieć cicho i wywalić parę zielonych z własnej kieszeni.
Niee no chyba na kapslu od piwa HK by sie nie wyłamał :mrgreen: - bez urazy :!:
"I GOT MY GLOCK, COCKED, READY TO ROCK"
http://WWW.061.COM.PL

p75
Posty: 204
Rejestracja: 3 listopada 2010, 15:06

Re: g 36 tłumik płomieni

#11 Post autor: p75 » 19 stycznia 2014, 02:07

Ja tego nie powiedziałem. Swoją drogą ludzka pomysłowość nie zna granic. Nie bez powodu Galil dorobił się takiej drobnej modyfikacji :)

delta
Posty: 18
Rejestracja: 5 stycznia 2013, 22:51

Re: g 36 tłumik płomieni

#12 Post autor: delta » 19 stycznia 2014, 08:04

materiał z ktorego jest tlumik to jakis stop ktory charakteryzuje sie duza twardoscia i przy intensywnym uzytkowaniu robi sie bardzo kruchy, nie byl to pojedynczy przypadek takiego uszkodzenia, g36 to nienajlepsza bron i to nie tylko moja opinia, a i uwierzcie ze nie powstalo to w tak egzotyczny sposób jak sugerujecie

Awatar użytkownika
bartos061
Posty: 2186
Rejestracja: 23 października 2005, 16:37
Lokalizacja: Kraków

Re: g 36 tłumik płomieni

#13 Post autor: bartos061 » 19 stycznia 2014, 09:56

a i uwierzcie ze nie powstalo to w tak egzotyczny sposób jak sugerujecie
Wiadomo !
ale przy okazji "Łacha można podrzeć" :mrgreen:
"I GOT MY GLOCK, COCKED, READY TO ROCK"
http://WWW.061.COM.PL

Awatar użytkownika
jurand
Posty: 527
Rejestracja: 17 czerwca 2010, 22:18
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: g 36 tłumik płomieni

#14 Post autor: jurand » 19 stycznia 2014, 10:18

Można też to dorobić.

G. Kappen
Posty: 205
Rejestracja: 20 stycznia 2009, 20:07

Re: g 36 tłumik płomieni

#15 Post autor: G. Kappen » 19 stycznia 2014, 11:52

delta pisze:nie dokladnie o to mi chodzilo, g 36 ktory uzytkuje ma tłumik z czterema dlugimi "wąsami" i jeden z nich odłamał sie interesuje mnie czy mozna założyć tlumik np z g 36 k gdzie jest troche krotszy lub inny z g
?
Oryginalny tłumik jest wg danych producenta identyczny dla G36, G36C i G36K.

http://tinyurl.com/pszngl9
(Link bezpośredni http://www.heckler-koch.com/de/militaer ... ticle]=804 przez forum nie działa)

Do nabycia np. za 66 euro.
http://www.augustine-waffenteile.de/sho ... r::70.html

BTW ten od G3 tez pasuje, bo mocowanie jest identyczne (coby stare nasadki MPG na nowe karabiny pasowały).

__
Edit: Tinyurl.

ODPOWIEDZ