Zakładam ten temacik w celu wymiany informacji na temat rozwiązań technicznych róznych przeróbek. Jeśli chodzi o mnie to jestem posiadaczem (dumnym) Walthera CP 99 Compact. Pistolet zasilany jest CO2 (12 gram), jako pociski używam kulek BB 4.46 stal (kolter wydaje mi sie najlepszy, ale może to mje subiektywne odczucie). Po pewnym czasie postanowiłem trochę popracować i upodobnić pistolecik do orginału, trochę pracy mi jeszcze zostało ( między innymi chcę zmienić mocowanie lufy na całkowicie stalowe- teraz jest plastik). Po dokonanych przeróbkach pistolecik wyglada tak:

ze zdjętym zamkiem:

Modyfikacje:
- zdejmowany zamek po przesunięciu przycisku nad spustem
- wycięte okno wyrzutu łusek
- wstawione metalowe pokrycie "komory nabojowej"
- usztywnienie lufy (widać na zdjęciu od przodu-rurka w rurce)
- usztywnienie zamocowania lufy
- usztywnienie zamka w położeniu "przednim" ( w standartowym zamek lata na boki), przez "skrzydełka" pokrycia zamka(wchodzi w prowadnice w zamku i usztywnia. Rozwiązanie tymczasowe, po przeniesieniu sprężyny pod lufę i wykonaniu metalowego mocowania lufy zrobie tam jakieś rygle, zamek bedzie unoszony przez żerdź i odryglowywał się podczas suwu w tył)
- zmniejszenie szczerbinki
- wydłużenie lufy do montażu tłumia (zastanawiam się czy to zostawić), aby zwiększyc wewnętrzną średnicę lufy ( do 9 mm

Zostało do zrobienia:
-dodać żerdkę pod lufą i przełożyć na nią sprężynę
-wykonać mocowanie lufy z metalu (stal lub alu).
sorry za jakość zdjęć, są z telefonu
A tak wygląda CP99 w częsciach:)

no i ta lufa........

mam nadzieje że temat skłoni do eksperymentowania i wymiany informacji na ten temat, a może nawet pomoże rozwiązać jakieś problemy, które wynikną podczas modyfikacji.