Firma AK Hobby -jednoosobowa, wiec zatem sam wlasciciel, jest daleki od slowa PROFESJONALIZM!!!
Wyslalem mail z zapytaniem czy posiada i w jakich cenach (poniewaz nie wszystko bylo na stronie):
-insert muszki tunelowej,
-srube mikrometryczna szczerbinki,
-oraz dwie sruby montazowe.
Dodatkowo prosilem o oszacowanie kosztow wysylki do Francji.
Na odpowiedz czekalem jeden dzien -nic wielkiego. Ceny byly jakie byly (nie mam porownania z innymi) wiec chcial - nie chcial, zgodzilem sie na nie i zamowilem elementy. Oczywiscie wyslalem maila z potwierdzeniem decyzji zakupu, zeby dac ewentualny czas na zamowienie w hurtowni u producenta, etc. Oczywiscie nie dostalem zednej informacji ze wlasciciel firmy przyjal do wiadomosci mojego maila -ale nic w tym przedziwnego.
Jako forme platnosci postanowilem wybrac przelew z mojego polskiego konta na konto firmy. W zwiazku z tym potwierdzilem mailowo nr konta firmy, odpowiedz przyszla niemal natychmiast, ze konto sie zgadza i smialo moge na nie wplacac.
W zwiazku z opoznieniami w ksiegowaniu transferu z mojego konta we Francji na moje konto w Polsce, nie dokonalem przelewu odrazu tylko w ciagu 48 godzin, o czym informowalem na bierzaco firma AKH, zeby sobie przypadkiem wlasciciel nie pomyslal ze sie wycofalem z zakupu.
Oczywiscie zadnej zwrotki.
Po zaksiegowaniu pieniedzy na moim koncie w mBanku, natychmiast dokonalem przelewu za czesci i potwierdzilem go malilem do firmy. Nastepnie wyslalem (ponownie) swoj adres do wysylki we Francji. Nadal zadnej odpowiedzi.
Grzecznie czekalem
TRZY TYGODNIE na paczke, ktora nie przychodzila.
W koncu niesmialo zapytalem w mailu (bo to czesci do broni) czy moze paczki celnicy nie zatrzymali albo moze nie wrocila do nadawcy?
Dostalem wkrotce odpowiedz z informacja ze paczka
BEDZIE NADANA w ciagu najblizszego czasu.
Odczekalem kolejne okolo 10 dni -w koncu dotarla.
Co bylo w srodku? Zgodnie z zamowieniem:
-insert -szkoda tylko ze wlasciciel firmy AKH nie zapytal mnie ktory model by mnie interesowal, tylko sam wybral ten -ktory pewnie najrzadziej jest kupowany, gama na stronie sklepu szeroka, ja dostamem "
najgorszy" moim zdaniem model,
-Sruba mikrometryczna -szkoda ze
gwint nie pasuje i zeby ja wkrecic na miejsce bede musial przegwintowac (dlaczego nie odesle na reklamacje? az sie boje ile miesiecy bym czekal na rozpatrzenie)
-no i sruby montazowe, te zapewne beda pasowac -nie mialem jeszcze czasu zeby sie za to zabrac.
Nastepnie sama przesylka. Kwota zainkasowana byla
ponad dwukrotnie wieksza niz realny koszt wysylki, czyli skasowane jak za paczke a przyslane w kopertuni.
Sprawa kolejna, to prosba o przeslanie dany, instrukcji i innych materialow (czyszczenie, konserwacja, etc) dotyczacych tej wiatrowki. Firma PRO takie rzeczy ma i chetnie oferuje klientom doradztwo i oczywiscie swoje produkty (czyszczenie i konserwacja). Ja dostalem to:
http://www.muzzle.de/N3/Druckluft/Diana ... na_35.html
I nigdy nic wiecej.
Podsumowanie.
Firma AK Hobby jest -w moim uznaniu- ciensza niz barszcz czerwony mojego tescia.
Brak kontaktu i bardzo dlugi termin realizacji, spowodowaly ze jako potencjalny i dlugodystansowy (pod wzgledem wszystkiego co mi w zyciu trzeba bedzie do wiatrowki) klient ktorym mialem zostac (wspolpraca byla jednorazowa -na szczescie) poczulem sie jakos tak porzucony w odbytniczej otchlani (zeby nie powiedziec ze firma AKH miala mnie w dupie) na ponad miesiac. Kasa weszla na konto i zero odzewu ze strony firmy. Ciekawe kiedy bym dostal te czesci gdybym sie nie przypomnial.
Oczywiscie od poczatku do konca ani jednego slowa "dziekuje" czy "przepraszam".
Osobiscie i na podstawie moich doswiadczenie nikomu
NIE POLECAM a wrecz
ODRADZAM kontakt i zakupy w firmie
AK Hobby -Andrzej Kliszewski