Wszyscy chyba wiemy jak istotne znaczenie ma samochod w dzisiejszych czasach. Chcialem sie Was zapytac o to jakim samochodem jezdzicie, jakim chcieli byscie jezdzic, do czego wykozystujecie swoje pojazdy i na co stawiacie najczesciej przy wyborze auta?
Pozwole sobie zaczac. Nie mam samochodu

Obecnie poruszam sie pojazdem sluzbowym, takim, jaki akurat danego dnia zostanie mi przydzielony. Ostatnio jezdzilem Renault Master a teraz na dlugi week end dostale Clio.
Marka Renault jest w moim domu od lat, pewnie z uwagi na lokalizacje geograficzna

Zaczalem od Laguny 2.2td w sedanie, pozniej bylo Clio 1.2RN, nastepnie Safrane 2.0i (full opcja), a ostatnio Scenic RX4 1.9dci. Moja Pani od dwoch lat jezdzi Rnt Megane coupe 2.0 16V 150KM.
Na koniec lata chce kupic auto poniewaz jakis czas temu sprzedalem RX4. Wstepny wybor padl na Lagune 2 2.2dci 150KM w wersji kombi (prawdopodobnie Infinity).
Duze, wygodne i rodzinne auto a przy naszej czworce i labradorze, rozmiar to istotny warunek.
Chcialbym osobiscie przygarnac jakies auto terenowe, bo RX4 (mimo ze SUV) dal mi namiastke wolnosci i nie zaleznosci. Ale niestety nowoczesne suvy i terenowki (takie do 5 lat) sa jeszcze poza zasiegiem mojego portwela.
Gdybym jednak mial mozliwosc zakupu to nr 1 na mojej liscie: Volvo XC90.